Kjærlighet. For et vanskelig ord.

Vi har alle et forhold til dette ordet, men samtidig har de fleste opplevd smerter i forbindelse med det. Vi har også hørt om «egenkjærlighet». Det høres kanskje litt tåpelig ut å skrive om det. Men for meg var begrepet en nøkkel til å finne ro i sjelen for første gang.

Jeg skulle ønske at dette var noe som jeg kunne ha lært på skolen. Men det er bare noen år siden jeg begynte å forstå konseptet. Jeg vokste opp i et veldig kjærlig miljø. Men jeg forsto ikke hva indre kjærlighet var. Derfor tillot jeg mange respektløse mennesker å være en del av livet mitt. Og jeg ante ikke hvorfor. Jeg hadde lært å respektere andre, og å være snill mot andre, men ingen virket å ha de samme følelsene for meg. 

Så hva var egentlig egenkjærlighet da? Problemet var at jeg ville glede alle, uansett. Men det ga ingen «næring» for meg selv.

Så kom jeg over en bok som heter «Kjærlighetens kunst» (La maestría del amor, på spansk), av Don Miguel Ruiz. Der snakker han om toltek-indianernes tradisjon for å mestre bevissthet og kjærlighet. Det var rett og slett den enkleste boka jeg noensinne har lest, men samtidig var det den største øyeåpneren. Folk i alle aldre bør lese den, synes jeg.

Plutselig begynte alt å gi mening. Det var ikke for sent for å begynne å ta vare på meg selv. Kanskje dette kunne føre til at jeg en vakker dag kunne finne mitt livs kjærlighet. Etter dette øyeblikket var det ikke noe å tape. En feil til ville ikke skade. 

Sakte men sikkert.

Først og fremst begynte jeg å sette noen grenser. Det å si nei kan være vanskelig , særlig når du er en som alltid ville glede alle. 

Å gå fra dem som ikke bidrar til indre ro, er et av de viktigste trinnene. Det kan skje at man ender opp alene, men jøss, alenetid kan føre til egen vekst også! 

Takket været boken lærte jeg å sette pris på energien min.  Jeg ble fast bestemt på å ikke bruke energien min på det som ikke føltes helt riktig eller komfortabelt.

Takknemlighet.

Å være takknemlig  endret alt rundt meg! Det er vanskelig å forklare med ord, men å verdsette det vi har, enten det er mye eller lite, er oppbyggelig. Jeg anbefaler å skrive en liste hver uke (eller hver dag om du vil) med fem ting du er takknemlig for.  Ja, det høres døll ut, men jeg garanterer deg at det blir en endring i livet ditt. 

Ja, rett fra dagboken min.

Plutselig betydde ordet «kjærlighet» noen annet. Det er noe som vi alle produserer non stop. Å lete etter kjærlighet i bytte mot noe annet var ikke en del av mitt liv lenger. Og det er helt uvurderlig! Jeg vil også si at selv om jeg var skuffet i mange år, ga jeg aldri opp kjærligheten. 

Etter at jeg hadde lært å elske meg selv, ble jeg kjent med Anders. Tilfeldighet? Nei.  Og jeg overdriver ikke når jeg sier at han er alt jeg har drømt om, og mer til.

Ønsker dere mye kjærlighet.

♥Kenia

Advertisement

Published by Kenia Díaz Vincent

Hei, jeg heter Kenia og er meksikaner. Fikk et plutselig behov for å skrive...på norsk! Jeg elsker dyr, bøker, kunst, historie, språk, å lage og å spise mat, Pinterest, og å alltid lære nye ting.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: