Takk og pris for internett og SoMe

Ingen av oss kunne noensinne ha forestilt oss at å bli isolert hjemme i lang tid ville være en del av virkeligheten vår. For tre uker siden ble jeg spurt på norskprøven om hva jeg syntes om digitalisering og om denne sosiale media-æraen. Og sannheten er at mitt inntrykk av det har forandret seg fullstendig i løpet av bare tre uker. I dag ville jeg ha svart annerledes.

Hjemmekontor

For det første er det mange som er villige til å bidra med det de er gode på gjennom SoMe. Yoga- og dansestudioer har noen gratisklasser for at folk skal kunne trene hjemmefra. Tidligere måtte man betale for dette tilbudet, men nå er det helt gratis i en måned. Noen meditasjonsapper har gitt tilgang til en del gratis-material som f.eks Head Space.

Bedriftenes tiltak har overrasket meg på en veldig positiv måte. Det finnes også kurs innenfor kunst, fotografi, data osv, som ikke var gratis før koronaviruset, men som er det nå. Nedenfor er dem som jeg har vært medlem av i noen år, som nå tilbyr gratiskurs:

http://www.domestika.org

http://www.futurelearn.com

https://live.thestudio.no/

Dette fant jeg  for noen måneder siden. Her er noen tilbud gratis.

http://www.utdannet.no

Jeg har også sett mange arrangementer på facebook der folk kan treffe hverandre til brunch eller middag på nettet. Noen andre gir konserter på FB eller instagram (inkludert mannen min hehe).

Moby ga ut en beroligende spilleliste.https://open.spotify.com/album/136AocmGvmUjqNsvAhtfU5?si=Hn3iWAKVQDq3C-jukNppqw

Til og med foreldrene mine, på 71 og 65, har gått utenfor komfortsonen sin, og har begynt med sendinger fra hjemmekontoret sitt for å holde gudstjenester på onsdager og søndager. Pappa er pastor i en kristen menighet i hjembyen min, Poza Rica.

Det viktigste med sosiale medier er at alle kan holde kontakt med alle, uansett hvor vi bor. Jeg kan følge med på det familien min driver med i Mexico.

Krisen har også ført til at de fleste blir mer opptatt av andre ting som de ikke la merke til før. Mange har tid til å trene, til å bake sammen med barna, til å lære noe nytt på nettet, og alt i alt til å reflektere mer, og å være gode/bedre mennesker.

Dette er noe jeg begynte å tenke på i de siste dagene, og ville dele med dere. Etter min mening er det jo et fascinerende fenomen som allerede har endret verden vi bor i. Jeg synes at sosiale medier og internett har reddet oss. Til og med folk som ikke har brukt sosiale medier før, har nå sluppet seg løs og tør å prøve.

For min del har jeg igjen begynt å gjøre yoga, og begynt å studere på nettet for å kunne undervise spansk i Norge.

Alle krisene påvirker oss på en eller annen måte. Det viktigste er å prøve å holde oss positive. Jeg er personlig veldig spent på å se hvor dette tar oss som et samfunn.

Dette kommer til å gå bra.

Varme klemmer fra oss på Bøler!

Advertisement

Published by Kenia Díaz Vincent

Hei, jeg heter Kenia og er meksikaner. Fikk et plutselig behov for å skrive...på norsk! Jeg elsker dyr, bøker, kunst, historie, språk, å lage og å spise mat, Pinterest, og å alltid lære nye ting.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: