Fortellinger om en spesiell dato

Hei! Dette er et improvisert innlegg om en dato som markerer to ganske viktige hendelser.

2017

Ni måneder etter at vi ble kjærester, i påska 2017, forlovet vi oss. Vi var helt sikre på at vi ikke kunne være vekk fra hverandre. Vi bestemte at jeg skulle flytte til Norge, og da måtte vi gjøre alt ganske raskt. Jeg dro tilbake til Mexico med mange oppgaver. Blant annet å kjøpe en brudekjole, få forskjellige offisielle dokumenter, pakke huset mitt osv.

Anders reiste til Mexico tre uker senere for å «hente meg», og for å hjelpe meg med alt. Det var de travleste ukene i livet mitt, og byråkratiet i Mexico hjalp ikke. Vi kjørte fra Cancun til Chetumal bare for å få et stempel. Deretter fløy vi til Mexico City, kjørte Xalapa-Poza Rica-Mexico City, og fløy tilbake til Cancun.

I Cancun måtte vi arrangere alt for at kattene også kunne flytte. Europa har mange krav når det gjelder å innføre kjæledyr. Dokumenter, vaksiner, chip, osv. Vi ville også at de kunne reise ved siden av oss i flyet. Og det gjorde de.

Egentlig skulle vi reise Cancun-Frankfurt-Oslo. Men fordi flyet fra Cancun var forsinket, mistet vi flyet i Frankfurt, og måtte vente seks timer til neste fly med mellomlanding i Stockholm.

Endelig etter 26 timer ankom alle fire av oss Oslo 29. mai 2017. Et veldig forelsket par med 80 kilo bagasje og sine to katter.

Dagen vi ankom Oslo. Anders måtte bestille en stor taxi.

2018

Vi giftet oss også i Oslo i 2017. Ett år senere, etter at jeg hadde fått oppholdstillatelse og plass på voksenopplæringen, bestemte vi oss for å arrangere en liten bryllupsseremoni i hjembyen min, Poza Rica. Det hadde vært en drøm for meg å få faren min, som er prest, til å vie meg.

Og da ble det et meksikansk bryllup 29. mai 2018. Mora mi hjalp oss med å arrangere alt. Det var ca 60 gjester, og en klassisk trio som spilte en brudemarsj som morfaren til Anders har komponert.

Det må påpekes at været i Poza Rica i mai er ekstremt varmt, for å si det mildt. Anders var modig nok til å ha på seg dress og slips. De var en dag vi kommer til å huske. Familien vår var veldig glad for at vi ville få velsignelse der.

Begge hendelser betyr kjempemye for oss. Nå er det nesten tre år siden vi giftet oss i Oslo. I dag kan vi si at eventyret vårt blir bedre og bedre hver dag.

2019

Mens jeg skriver dette, holder vi på med vårt første oppussingsprosjekt. Akkurat nå er det kaos i leiligheten, men målet er at alt skal være ferdig i løpet av dagen.

Takk for nå!

Kenia

P.S. Alle bryllupsbildene ble tatt av @abelangelphotography

Advertisement

Published by Kenia Díaz Vincent

Hei, jeg heter Kenia og er meksikaner. Fikk et plutselig behov for å skrive...på norsk! Jeg elsker dyr, bøker, kunst, historie, språk, å lage og å spise mat, Pinterest, og å alltid lære nye ting.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: