Fra Casa Shining Stars’ kjøkken

I lang tid har jeg vurdert å dele noen oppskrifter. I «Casa Shining Stars», nemlig på Bøler, liker vi å lage mat fra bunnen. Vi mener at det er en viktig del av livet vårt. Det å lage mat sammen er en terapi for oss, bortsett fra øyeblikket der kjøkkenet må vaskes. 😉

I dette innlegget skal jeg prøve å forklare hvordan vi lager deilige, veganske (eller ikke, man bestemmer selv) og glutenfrie Samosas.

Samosas er opprinnelig fra mange asiatiske land.  Det var vennina mi Rosanna som inspirerte oss til å lage dem hjemme. Men disse samosaene er ikke lagde av den vanlige samosa-deigen. Disse lages med rispapir som selges i butikken, og som er mye enklere.

Ingredienser

Fyll

1 stor potet

2 medium gulrøtter

1 squash

200 gr. svarte bønner

Krydder (vi bruker tikka masala krydderblanding) + hvitløkpulver og chili flakes.

Frisk koriander

Salt og pepper

Rapsolje eller smøremyk til steking (vi bruker mest det sistnevnte).

En pakke rispapir.

Tilbehør: Koriander-avokado mos

1 avokado

Halv lime

Koriander

Chili (chili flakes, chiliolje, cayenne og det du liker best for en liten kick in munnen.

Salt, pepper, hvitløkspulver.

Olivenolje

Litt fløtte. Jeg bruker Alpro Cuisine Soya som er plantebasert og ikke så tykk. Det gir en veldig god konsistens.

Mango chutney (dette kan også kjøpes på butikken)

Slik gjør du

Først må du raspe både poteter, gulrøtter og squash i en bolle. Tilsett krydder og bland alt.

Smør en stekepanne og hell mixen, det tar ikke lenge før grønnsakene kokes. Tilsett svarte bønner, chili flakes og koriander. Sett til side.

Rispapiret må fuktes før du ruller det. Instruksjonene står i pakken, men slik gjør jeg:

Ta to store flate tallerkener. Én med vann på og én tørr. Dypp rispapiret i tallerkenen med vann i ca 20 sekunder. Du kommer til å kjenne når papiret er blitt mykere. Det er viktig at du trekke det ut av vannet før det begynner å sprekke opp. Så legger du det på den tørre tallerkenen. På dette tidspunktet blir papiret veldig klissete, så du må passe på det.

Legg en skje fyll midt på rispapiret og brett sammen som en trekant. Det kan også rulles som en vårrull, men jeg liker trekanter best. Noen ganger ser de veldig merkelige ut, men formen er ikke det viktigste.

Når du er ferdig med å brette alle samosaene, har du to muligheter:

Den første er å bake dem i 15 minutter hver side på 180-200 grader i ovn, og etterpå steke dem i stekepanne slik at de blir knasende.

Eller du kan bare steke dem med nok rapsolje eller smøremyk. Hvis du bruker mye olje i panna, blir det fritert. Men ikke glem at papiret kan sprekke opp mens det bakes/kokes. Det er helt normalt. Jeg pleier å passe på dem hele tiden.

For å lage koriander-avokado mos må man, bokstavelig talt, samle alle ingrediensene i blenderen, og mix!

Når alt er ferdig, server gjerne med jasmin eller basmati ris, mango chutney og koriander-avokado mos. Noen ganger liker vi å ha noen asparges også som passer perfekt med denne retten.

Og vips!, da har du en deilig middag. Namnam.

Håper det smaker!

Kenia

Advertisement

Published by Kenia Díaz Vincent

Hei, jeg heter Kenia og er meksikaner. Fikk et plutselig behov for å skrive...på norsk! Jeg elsker dyr, bøker, kunst, historie, språk, å lage og å spise mat, Pinterest, og å alltid lære nye ting.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: