Fra Oslo til Lundamo

Mye har skjedd siden siste innlegg oktober 2020. Studiene mine ble plutselig veldig krevende mot slutten av semesteret. Deretter kom oppussingsprosjekt for at vi kunne ha visning og selge leiligheten vår på Bøler i november. Da ble det plutselig jul, og i januar 2021 måtte vi begynne med pakking og flyttingsprosessen. Nå skriver jeg fra vår nye leilighet i Lundamo.

Å bestemme oss for å flytte var ikke vanskelig. Vi hadde vurderte det i et par år, men jeg ville fullføre voksenopplæringen først i Oslo. Og dessuten har studiene mine på UiO ikke noe obligatorisk oppmøte på campus, på den måten var det enda enklere å flytte til Trøndelag.

Det var litt nostalgisk å dra fra vårt første hjemme i Oslo, men vi gledet oss til å få en større leilighet og å være nærmere familien vår her.

I februar 2021 pakket vi alt, og kjørte nordover. Det var veldig vanskelig for kattene å bli tatt fra Casa Shining Stars #1. Butch mjauet i 6 timer med en 2 minutters pause. Vi bodde hos svigermora mi i fem uker. Hun var modig nok til å ha to ganske aktive katter, med mye hår og kattesand overalt, som leieboere. Tusen hjertelig takk for det, kjære Ellinor.

Været var utfordrende i begynnelsen. -21 grader er noe som meksikaneren som skriver ikke er vant til. Men det gikk bra med elektrisk ovn på soverommet og ved ovn på stua. Det var veldig koselig da vi fant noen rådyr rett utenfor.

Nå har det gått ei uke siden vi tok over vårt nye hjem. Vi har kommet langt på de siste fem dagene. Vi malte et par vegger, kjøpte møbler, pakket ut osv. Vi kunne ikke ha gjort alt uten hjelpen av familien vår. Alle har bidratt mye. Vi er veldig takknemlige for det. Tusen hjertelig takk! Det er fortsatt mye å gjøre, og å pakke ut, men likevel føler vi at dette er hjemmet vårt allerede.

Vi trives på landet. Det er en annerledes og positiv «vibe», og i tillegg er det mye mindre koronasmitte.

Siden januar har jeg drevet med yogalærerutdanning (på engelsk) i Trondheim, i tillegg til spanskstudiene. Det er noe jeg hadde ønsket en stund. Yoga er en viktig del av mitt liv nå. Utover de fysiske øvelsene ville jeg fordype meg mer i filosofistudier, som gir nye livsperspektiver. Yogapraksis er mye mer enn det fysiske. På kurset har det vært så fint å være sammen i en gruppe av utrolige kvinner med felles interesser. Energien i yogahuset var ekstremt magisk, og jeg gleder meg til neste gang vi møttes.

I beste fall, kommer jeg til å bli ferdig både med årsenhet i spansk og yogalærerutdannelse i juni 2021. Jeg vet ikke ennå hva det er som kommer for meg etter sommeren. Skulle ønske vi kunne reise igjen til Mexico. I juli blir det to år siden vi besøkte familien min. Man kan tydeligvis ikke planlegge så langt framover i tid lenger.

Ok, det føles bra å skrive igjen på norsk. Må innrømme at å ha utdanninger både på spansk og engelsk ikke hjelper norsken min, hehe. Men men.

Håper alle holder seg friske, og at alle får en riktig god påske.

Xoxo

Kenia

Advertisement

Published by Kenia Díaz Vincent

Hei, jeg heter Kenia og er meksikaner. Fikk et plutselig behov for å skrive...på norsk! Jeg elsker dyr, bøker, kunst, historie, språk, å lage og å spise mat, Pinterest, og å alltid lære nye ting.

2 thoughts on “Fra Oslo til Lundamo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: