Tre meksikanere i Budapest

Det var en jentetur til Budapest i januar 2020. Takket være venninna mi Melissa som alltid vil gjøre noe nytt. Vi bestilte ganske billige billetter i oktober 2019, og så reiste vi i slutten av januar 2020. 

Klokka var 09.20 da vi landet i Budapest på fredag 24. januar, og alt vi kunne se var tåke. Det var kaldere enn Oslo og veldig grått. Lite ante vi at det ville være sånn hele helgen.

Etter at vi fikk tatt ut ungarske penger og bagasjen vår, tok vi bussen fra flyplassen til byen. Det var faktisk  den andre venninna mi, Monse, som hadde sjekket alle reisemulighetene på google maps, og derfor bestemte vi oss for å ikke ta taxi. Bussen kostet 900 HUF (ungarske forint), som er tilsvarende til 27,35 NOK, ganske sjokkerende billig når det gjelder flyplasstransport.

Etter at vi hadde levert bagasjen i hotellet, gikk vi ut i byen for å finne noe å spise. Vi hadde lyst til en hyggelig brunch med mimosas. Det var ferie, tross alt. Vi fikk anbefaling fra TripAdvisor om et sted midt i byen som heter Cafe brunch Budapest.Kaféen var veldig liten, og ikke det vi forventet, men vi prøvde den likevel. Da fikk vi den første positiv overraskelse. Maten var absolutt deilig, de hadde til og med glutenfritt brød, vegetaralternativer og ikke minst, mimosas. 

Jeg må påpeke at alt i Budapest er ekstremt billig sammenlignet med norske priser. Man kan spise en stor frokost/brunch for 50-90 NOK, eller 3-retters middag på en veldig fjong restaurant for 200-300 NOK. Et glass champagne koster mellom 20-25 kroner. Vi var rett og slett i himmelen!

New York Cafe Budapest
New York Cafe Budapest

Den første kvelden traff vi Nicky, som bor i Budapest, og som jeg jobbet sammen med på Coco Bongo i Cancun for lenge siden. Vi hadde ikke sett hverandre på rundt 15 år, så det var veldig hyggelig.

Med Nicky

Noe som var ganske interessant var at uansett hvor vi var, var det alltid musikk fra 90-tallet. Backstreet boys, Britney Spears, Michelle Branch, Spice girls, Destiny´s child osv. Vi vet ikke hvorfor, men det ble god stemning, i hvert fall for oss som ble født på 80-tallet.

Når det gjelder attraksjoner, ligger de beste i samme område. Mine favoritter var Parlamentet og Fisherman´s Bastion. Parlamentet er det nest største i Europa, og det ligger på Pest-siden av byen, ved elven Donau. Fisherman´s bastion fungerer nå som utkikkstårn for den fineste panoramautsikten i Budapest, derfor må man stå i kø for å ta et bilde på det beste stedet. Jeg har personlig aldri sett så mye bildeproduksjon på en turistattraksjon. Vanlige folk var klare med forskjellige pelsjakker, hatter, briller, props osv for å ta kreative bilder. Kanskje det er bare meg som ikke er forberedt eller interessert i sånne ting? Uansett, vi klarte å ta noen fine bilder derfra.

Forresten, visste dere at Harry Houdini ble født i Budapest? Ja, det finnes et museum som heter «The house of Houdini» innenfor Slottshøyden. De tre meksikanere tok et par bilde, og gikk forbi. 

Siste dagen i Budapest bestilte vi elvecruise på Donau om kvelden. Det inkluderte buffetmiddag, tre drikker og underholdning ombord i to timer. Det var verdt det. Vi koste oss med tradisjonell ungarsk live-musikk og gode veganske alternativer for meg.

“Chain bridge” utsikten fra elvecruiset

Generelt var det mange høydepunkter i løpet av tre dager. Det er noen ulemper når det gjelder kundeservise i Budapest, og de fleste snakker ikke engelsk. I begynnelse var det litt irriterende og frustrerende. Men etter to dager lærer man at kulturen er annerledes.

Kanskje januar ikke var den beste måneden for å reise dit. Mange som har vært der om sommeren sier at det er enda bedre. Likevel mener jeg at Budapest har noe spesielt, med sine gotiske og neo-gotiske bygninger, sine mange forskjellige broer, og ikke minst sine gastronomiske tilbud. Jeg vil absolutt dra tilbake.

Advertisement

Published by Kenia Díaz Vincent

Hei, jeg heter Kenia og er meksikaner. Fikk et plutselig behov for å skrive...på norsk! Jeg elsker dyr, bøker, kunst, historie, språk, å lage og å spise mat, Pinterest, og å alltid lære nye ting.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: